Rossini

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Home      Productie      Geschiedenis      Piano accordeons      Knop accordeons      Specials      Contact

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geschiedenis

Midden jaren 30 is de productie  begonnen van de inmiddels zeer gewaardeerde Rossini accordeons. De toen al volledig handgebouwde accordeons werden in een klein atelier gefabriceerd. Dit atelier stond in Ancona, een havenstad aan de Adriatische kust.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste echte grote productie is begonnen aan het einde van de vijftiger jaren. De toenmalige logo houders besloten naar een grotere fabriek over te stappen in het nabij gelegen Camerano. Deze fabriek had de naam S.I.L.A. In deze fabriek zijn grote aantallen accordeons geproduceerd voor Rossini. In de zeventiger jaren werd vaak de naam Super Rossini gebruikt.Een accordeonzaak in Amsterdam heeft tientallen jaren de distributie van deze instrumenten verzorgd. Toen deze zaak eind jaren tachtig zijn deuren sloot, werd het een tijdje stil rond dit merk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de jaren 90 kocht Muziekhandel Kees van Willigen in Barneveld het Rossini logo, en een oude traditie werd voortgezet.Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken is besloten om 2 verschillende lijnen te gaan produceren , n.l. de Standaard-lijn en de Pro-lijn. De Pro-lijn wordt nog steeds traditiegetrouw in Italie geproduceerd, alleen nu in Castelfidardo. Dit is een echt “accordeondorpje” enkele kilometers van Camerano verwijderd. Dit zijn bijzonder mooie accordeons met traditionele maar ook niet alledaagse modellen.

De productie van de Standaard-lijn is verplaatst naar een dorpje in de Tsjechische republiek.Deze overigens ook handgebouwde instrumenten hebben een uitstekende prijs / kwaliteitverhouding . Deze succesvolle lijn wordt op heel veel muziekscholen aanbevolen voor leerlingen, omdat je een nieuw instrument hebt in de prijsklasse van een gebruikt Italiaans instrument.

Beide fabrikanten blijven zichzelf ontwikkelen en verbeteren, zodat er steeds weer iets nieuws op de markt kan komen.

Middels deze website houden we u graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in een wereld die Rossini heet.